Bohagsflytt

En flytt kan gå hur smidigt som helst – det mesta hänger på planeringen och att man gör rätt saker i rätt ordning. För att din flytt ska gå så smidigt som möjligt planerar vi gärna varje steg tillsammans med dig.

Vi har snart tjugo års erfarenhet av att flytta bohag till nya bostäder. Det har lärt oss en hel del som du kan dra nytta av för att göra din flytt till en fin upplevelse.

»Flyttade från Örebro till Stockholm. Mottagandet och flyttningen var professionell och jag kände mig säker från början till slut; allt kom med och inget skadades. Skulle definitivt rekommendera!«

John Larsson

Den smidigaste lösningen för dig är att överlåta hela flytten på oss – då tar vi ansvar för att packa ner bohaget, köra det till rätt adress och sedan möblera din nya bostad. Du kan luta dig tillbaka, ta en kopp kaffe – eller kanske åka till en inredningsbutik? Vi kan till och med ordna flyttstädningen.


Den perfekta flytten

Du går upp på morgonen, äter en lugn frukost och tar sista duschen i din gamla lägenhet. Strax efteråt knackar några glada flyttgubbar på dörren. Vi har med oss alla kartonger och börjar genast packa. Du plockar ner de viktigaste värdesakerna i din väska och tar bilen till den nya adressen.

Några timmar senare kommer vi också dit, med hela ditt bohag. Vi bär in dina möbler, alla kartonger och ägodelar. Steg för steg packar vi upp allt i ditt nya hem. Den förra bostaden är tömd och flyttstädningen har redan börjat.

Du letar fram kaffebryggaren och bjuder oss alla på en kopp.


Det vanligaste är däremot att vi tar hand om bärandet och transporten. Det innebär att du packar ner alla ägodelar i kartonger och monterar isär alla möbler. Vi ser sedan till att bohaget kommer fram till den nya adressen och bär in allt i rätt rum. Slutligen är det upp till dig att packa upp, montera möbler och ställa ditt nya hem i ordning.

»Mycket trevligt bemötande från första samtal till utfört jobb. Bra med hembesök inför flytten för att allt skulle bli rätt; en trygghet för båda parter. Flytten genomfördes oerhört effektivt och snabbt. Toppbetyg på allting och rekommenderas varmt!«

Alexander Widbark

Ingen flytt är för liten

Du behöver inte flytta ett helt bohag för att anlita en flyttfirma. Vi kan köra gamla soffor eller skräp till återvinningen, flyttar ett piano eller kassaskåp till en ny adress eller hämta och montera nya möbler från affären. Du kan anlita oss som en budfirma när du behöver transportera något från en plats till en annan.

Självklart är vi utbildade för tunga lyft och arbetar enligt Bohag 2010.

Tips inför flytten

  • Rensa alla förråd
  • Boka flyttfirma tidigt
  • Skaffa barnvakt och/eller hundvakt
  • Adressändra två veckor innan flytt
  • Samla in alla hemnycklar
  • Säg upp vissa abonnemang

Här hittar du fler tips och kan ladda ner vår checklista som pdf.

Tryggt och säkert

Vi har alla trafiktillstånd som krävs för att få köra gods mot betalning. Det är också ett krav för att få teckna en ansvarsförsäkring för en flyttfirma.

Utan trafiktillstånd – ingen försäkring på dina saker.

Ansvarsförsäkringen täcker eventuella skador på bostaden och dina ägodelar. Den täcker allt vårt arbete i bostaden, när vi bär godset till och från bilen samt vid trafikolyckor.

Läs mer om försäkringen.