Hur jag startade Flytthjälpen Örebro

Jag började som flyttmästare 2006 och startade Flytthjälpen Örebro 2018. Under mina femton år i flyttbranschen har jag inte bara lärt mig allt om flytt inom Örebro och Sverige, utan även kört över 100 flyttlass runt om i Europa – från Helsingfors till Algeciras i Spanien.

Det började med att jag hade en kompis som jobbade på en flyttningsbyrå här i stan och de behövde lite hjälp. Jobbet var roligt och jag blev kvar – fast anställd, tog lastbilskort, släpkort. Körde mycket på Europa. Det var kul och en familjär känsla i företaget.

Under 2017 växte det fram en tanke om att starta eget. Jag ville förverkliga mina egna tankar och idéer, men framförallt saknade jag närkontakten med kunderna och ville erbjuda en högre servicenivå. Jag kände att jag satt fast i gamla hjulspår och behövde bryta upp.

Så föddes Flytthjälpen Örebro.

Jag kände bara: ’jag skiter i det’, tog en chansning och startade eget. Skaffade f-skatt och hyrde ut mig själv till olika flyttfirmor. Hösten 2019 hade jag köpt en flyttbil, började annonsera och skaffa mig ett nätverk. Det var då jag fick mina första kunder.

Min ambition är att vi ska vara en bättre flyttfirma, som har bra kontakt med kunderna och samtidigt jobbar effektivt. Jag drivs av att hitta nya lösningar, andra sätt att packa, nya material och vara ute hos kunden på plats. Det är viktigt för mig att känna att vi hjälper till.

Jag har flera anställda, men många kunder uppskattar att jag ändå kommer med ut och att det inte bara är ett gäng främmande flyttgubbar. Det är mig de har kontakt med – från början till slut.

Det bästa jag vet är att få vara ute hos kunden en hel dag och packa allt, att förbereda för lastning, genomföra flytten och packa upp allt på nya adressen. Extra kul är det om jag får koordinera in en flyttstädning eller två mitt i alltihop.

Det är roligt när ett par ska flytta ihop eller byta bostad rakt av; det är ganska vanligt att två särbos ska flytta till samma hus och ofta kan vi köra båda på samma dag. Jag gillar när vi får planera lite mer och hitta ett bra upplägg… plus att de kan få lite mängdrabatt.

Lycka till, och ring om du behöver hjälp!

Johan Kärnä

PS. Lämna gärna feedback via vårt formulär och oss på Facebook och Instagram.

Vi arbetar enligt Bohag 2010

Läs villkoren som pdf »

Vi erbjuder:

  • Bohagsflytt
  • Kontorsflytt
  • Utlandsflytt
  • Tunga lyft
  • Magasinering
  • Flyttstädning
  • Montering
  • Flyttmaterial

Ladda ner vår checklista

För att förenkla din flytt har vi sammanställt en checklista som du kan ladda ner och skriva ut.

Flytthjälpens checklista.pdf »